Astrološka dešavanja 1 – 7. maj 2023.

Ponedeljak započinjemo Prvim majem,dan koji slavimo kao praznik rada, u skladu sa time Mesec je u znaku Device. To je znak koji se povezuje sa poslom ali i sa zdravljem. Tako će neki od vas ipak imati radni dan, biti angažovani oko nekih poslova, možda i u vezi porodice i kuće. Neki drugi pak mogu biti okupirani zdravljem, bilo svojim ili zabrinuti za zdravlje neke bliske osobe. Ovog dana je osetljiv stomak pa pripazite šta jedete. Ne pretrpavajte se hranom i pićem. Creva i želudac su posebno osetljivi, i skloni ste većoj analizi i kritičnim stavovima. Možete sebe uhvatiti kako često zamerate drugima ili kritikujete sebe. Mesec gradi lep aspekt prema Uranu i Marsu pa je dobro uvesti neke promene u svakodnevicu, kroz posao ili zdravlje, ali svakako je preporuka da budete fizički aktivni. Mesec u kvadratu sa Venerom donosi nesporazume u komunikaciji sa voljenom osobom ili bliskim ljudima. Svako potisnuto nezadovoljstvo ovog dana se intenzivnije ispoljava. Ono što vam drugi budu govorili neće vam se dopasti, pa dolazi do ljutnje i nesporazuma. Pluton ovog dana kreće retrogradno na više meseci što usmerava korenite promene ka unutra i evaluaciju svog života.

U utorak Sunce se spaja sa retrogradnim Merkurom što označava početak jednog važnog ciklusa od tri meseca, da bi već ovog dana mogli imati značajne susrete, kontakte, saznanja i važne informacije u vezi nečega. Dobar je trenutak da objavite nešto što ste započeli u prošlosti, ponovo razmislite o nekim predlozima kao i da nastavite sa projektima koji su bili u zastoju. Dolazite do značajnih uvida i ideja. Obratite pažnju na signale oko sebe jer možete dobiti važne poruke za budućnost. U ranim jutarnjim časovima Mesec ulazi u znak Vage što će aktivirati polje ljubavnih odnosa. Imaćete veću potrebu za partnerom, a ukoliko ste već u vezi ili braku težićete harmoniji i skladu. Naredna dva dana planirajte ljubavne sastanke ili saradnje. Maksimum postižete ukoliko ste spremni na kompromise i želite i sebi i drugoj osobi uspeh i zadovoljstvo. Budite odgovorni i precizni sa vremenom. Ovog dana možete postići i pokrenuti dosta toga, kao i izgladiti odnos sa nekom važnom osobom.

Tokom srede i dalje ćete biti usmereni na polje odnosa i ortakluka ali dolazi do situacije u kojoj se nakupljena energija oslobađa te dolazi do tenzije i sukoba upravo kroz osobu koja vam je partner ili član porodice. Mesec u kvadratu sa Marsom dovodi do osećaja besa, ljutnje i povređenosti. Pokušajte da sagledate širu sliku i ne reagujte odmah. Ukoliko uspete da okrenete sve na šalu i pesmu možete postići maksimum iz cele situacije i okrenuti je u svoju korist. Ukoliko ipak dođe do konflikta važno je da realno sagledate činjenice i iznesete ih na logičan način.

Četvrtak je dan koji i dalje aktivira polje braka i emotivnih dešavanja. Tome doprinosi Mesec u Vagi koji će napraviti lep aspekt prema Veneri iz znaka Blizanci, pa je ovo slika ljubavnog susreta ili sastanka sa voljenom osobom, kao i otpočinjanje ljubavne romanse ili avanture. Venera u Blizancima svakako donosi paralelne odnose sa osobama koje još uvek nisu u potpunosti raščistili stare veze. U prilog tome ide planetarni uticaj kvadrata između Venere i Neptuna koji najviše donosi tajne veze ili odnose na daljinu, veze sa zauzetim osobama ili osobama sa kojima postoji izvesna distanca ili nemogućnost ostvarivanja stabilne veze. Ovaj aspekt donosi i razočarenje i iluzije koje ste imali u vezi neke bliske osobe. Budite oprezni sa novcem jer postoji mogućnost gubitka novca, nakita ili nekog važnog dokumenta. U popodnevnim časovima Mesec prelazi u znak Škorpije gradeći kvadrat prema Plutonu što donosi snažne emotivne reakcije. Možete osećati strah od napuštanja, gubitka, nemaštine ali i ljubomoru i posesivnost. Klonite se manipulatora i laskavaca jer su velike šanse da podlegne te njihovom negativnom uticaju.

Ovome doprinosi i lunarna eklipsa u znaku Škorpije koja će se dogoditi u petak. Većina ljudi je veoma osetljiva na ovaj uticaj što se može odražavati kroz nesanicu, razdražljivost, snažne emocionalne reakcije i strahove. Psiha je osetljiva pa se distancirajte od psihički labilnih osoba. Nije povoljno za operacije ili bilo kakve intervencije jer bi došlo do intenzivnijih reakcija. Ovaj dan je kulminacija koja se može manifestovati kroz jedan događaj koji je u vezi sa prethodne dve nedelje. Dominantne su snažne emocije i jake strasti koje se lako mogu pretvoriti u konflikt. Misli su usmerene na novac, vezanost za neku osobu ili naviku, pa reči mogu biti grube i oštre. Sarkazam i ironija su prisutne u govoru ali i opsesivne misli koje ne možete izbaciti iz svoje glave. Osećate nesklad između uma i tela. Ipak, Venera u lepom aspektu sa Jupiterom donosi lepe poklone, ljubavne susrete i pozive na putovanja.

U subotu ono što je započelo kao afera ili veza već dolazi do potencijalnog okončanja ili preokreta u odnosu. Venera će se nalaziti na poslednjem stepenu znaka Blizanci pa je tendencija da odnosi ostanu na nekom površnom nivou ili se završe na tome, dok će oni hrabriji razmisliti o prelasku na novi nivo zajedništva. Ovog dana se povlačite u sebe i razmišljate i analizirate svoj život. Jako je značajno da se oslobodite nekog nezdravog i manipulativnog odnosa ili navike. Pobacajte stare stvari i ne zadržavajte ono što odlazi. Budite fizički aktivni, vratite se svojim hobijima i kreativnosti. U večernjim časovima imate jasnu viziju svog života. Dobijate Polet i optimizam i spremniji ste na radikalne promene u svom životu.

U nedelju ujutro Mesec u kvadratu sa Saturnom donosi teške emocije, kao i brigu i strah u vezi nekoga ili nečega. Osećate distancu u izvesnom odnosu bilo zbog fizičke udaljenosti ili potrebe da okončate taj odnos. Tokom dana dolazi do sukoba energija posebno kroz osobe koje za vas predstavljaju autoritet kao što su otac, muž, partner ili nadređeni. Venera ulazi u znak Raka što će u narednim nedeljama doprineti razvoju veće bliskosti u odnosima, bilo kroz stvaranje porodice, zajednički život ili planiranje budućnosti. Više ćete želeti da provodite vreme kod kuće i sa najbližima. Idealno je za organizaciju porodičnih okupljanja i proslava. Novac ulažete u nekretninu, zemlju, uređenje doma ili privatni biznis. Za druge ovaj tranzit može doneti razdvajanje od porodice ili odlazak i selidbu.

Podeli sa prijateljima

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Intuitive and Success coaching

Konsultacije: Bahova konsultacija

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Astrohealing

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Astrološke konsultacije

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Natalna karta

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.