Astrološka dešavanja

Saznaj sve o astrološkim dešavanjima za tekuću nedelju

Astrološka dešavanja 5 – 11. Jun

Ponedeljak započinjemo pod uticajem punog Meseca sa veoma izazovnim aspektima gde možete očekivati potpuno neočekivane obrte situacija. Merkur u konjukciji sa Uranom donosi pobune, štrajkove, iznenenadne susrete, razgovore i imformacije. Budite otvoreni za nove ideje, te svakako aktivirajte nove stvari, programe, sajtove, proizvode i plasirajte ih na tržište. Možete imati izazove sa tehnikom, strujom, automobilom i saobraćajem. Budite oprezni. Treba da delujete brzo i iskoristite priliku da rešite nešto važno jer se to samo ovog dana može nuditi. Kako je Venera na poslednjem stepenu znaka Rak i gradi izazovan aspekt prema Plutonu lako može doći do nepovoljnih situacija u emotivnim odnosima. Lako dolazi do prekida nekog odnosa. Prisutna je ljubomora, posesivnost i manipulacija a može dolaziti i do porodičnog nasilja i povreda. Izbegavajte takve situacije i osobe. Najbolje ćete proći ukoliko ovog dana budete što iskreniji, bez unosa supstanci kao što su alkohol, lekovi ili puno kofeina. Ko bude bio disciplinovan i sagledao širu sliku, doneo odluke koje su dobre za vas na duže staze, taj će najbolje proći.

Utorak rezervišite za važne i zahtevne zadatke i projekte. Ovo je dan u kome najviše možete očekivati u polju posla i karijere. Ljubavni odnosi su u drugom planu, ili ste fokusirani samo na odgovornost i obaveze u odnosima. Prisutna je emotivna distanciranost ili fizička udaljenost, pa i ne očekujte mnogo od tog životnog polja. Možete imati veoma konstruktivne razgovore, pregovore i dogovore, kao i potpisati važne ugovore i doneti odluke. Energija dana je veoma eksplozivna i dinamična pa se lako ulazi u konflikte i sukobe. Idealno je za ulazak u nove stvari i projekte, digitalni marketing i dugoročne projekte i saradnje.

Sredu ujutro može doneti uspavanost i teže razbuđivanje. Mogu vas probuditi intenzivni snovi koji vas uznemiruju. Ovo jutro posvetite miru i laganom ritmu, bez čitanja jutarnjih vesti i puno komunikacije. Mesec se seli u znak Vodolije dajući akcenat na kolektiv i društvena zbivanja. Izlazi na površinu dosta nezadovoljstva na ličnom i kolektivnom planu pa dolazi do pobune i borbe protiv ograničavajućih pravila. Ovo je dan u kome vas mogu uznemiravati izvesne vesti i informacije zato što donose promene koje teško prihvatate a morate im se prilagođavati. Emocije su naglašene i lako vas dovode u stanje disbalansa i stresa. Najbolje će biti ukoliko možete biti fleksibilni za turbulencije i izmene planova tokom dana.

U četvrtak ujutro budite oprezni i strpljivi jer postoji tendencija i sklonost ka fizičkim povredama i svađama. To donosi Mesec u izazovnom aspektu sa Marsom, ali i sukobe sa ljudima na položaju, za veću slobodu i ravnopravnost. Ovo je konflikt između direktora ili osobe sa autoritetom i zaposlenih ili društva. I dalje važi potreba za udruživanjem i organizacijom događaja i društvenih okupljanja. Prijatelji i kontakti su vam sada najveći izvor pomoći. Organizujte neki događaj ili okupljanje sa prijateljima. Na snazi su potpuno neočekivane situacije i promene planova.

U petak je najvažnije biti strpljiv i nikoga i ništa ne kritikovati. Održavajte sopstvenu tačnost i preciznost u svojim planovima ovog dana. Od podneva Mesec se seli u znak Ribe potpuno usporavajući energiju i atmosferu u društvu. Drugi deo dana posvetite se odmoru i kreativnosti. Idealno je provesti dan pored vode, u Spa centru, masaži; prepustite se kreativnom delu sebe kroz neke umetničke radionice, ples ili muziku. Merkur u lepom aspektu sa Neptunom je sjajan za posetu muzeju, koncertu, galeriji, putovanju na daleke destinacije, vizualizaciji, intuiciji i prepuštanju. Nije vreme zs logična razmišljanja i odluke na osnovu racionalnih činjenica. Važno je imati više vere i poverenja.

U subotu nas očekuju nesporazumi i nerazumevanje u komunikaciji. Saobraćaj je usporen a razmena informacija nailazi na prepreke. Osećate konflikt između uma i srca, koji vas vuče na dve potpuno različite strane. Imate utisak da nećete biti zadovoljni koji god put da odaberete. Dolazi do nekih briga ali i zastoja u realizaciji vaših planova. Promene se dešavaju vam ispred nosa ali vi brinete da li će to biti dobro za vas. Vodite se svojom intuicijom i ne pružanje otpor onome što vam dolazi ovog dana.

U nedelju jutro provedite u krevetu, i ne ustajte rano ako ne morate. Eventualno posetite neko sveto mesto, uradite molitvu, meditaciju ili set joga vežbi. Spavaće vam se duže nego obično, a snovi su živopisni. Pluton se vraća u znak Jarca a Merkur je na poslednjem stepenu Bika. Vrlo je verovatno da je ovaj vikend prekretnica za vas u kojem će se pokrenuti važna pitanja i doneti bitne odluke koje će značajno promeniti tok vašeg života. Posevetite se planiranju i postavljanju ciljeva. U popodnevnim časovima Mesec prelazi u impulsivni i hrabri znak Ovna što će vam dati vetar u leđa da se upustite u nove poduhvate i donesete odluke. Preuzimate inicijativu i vodite razgovore smelo u pravcu promena. Ukoliko vam se neko javi ovog dana ili vam ponudi nešto to može biti od velikog značaja za vašu budućnost. Venera u kvadratu sa Jupiterom donosi intenzitet ljubavnim dešavanjima ali i sklonost ka preterivanju i pravljenju megalomanskih planova. Čuvajte novčanik. Možete potrošiti više od planiranog.

Podeli sa prijateljima

Astrološka dešavanja 29. Maj – 4. Jun

Ponedeljak započinjemo Mesecom kroz znak Device što vam daje fokus na zdravlje i obaveze. Možete početi sa nekim režimom ishrane, što je i preporuka. Takođe, segment posla i radnog mesta može zahtevati vašu veću pažnju pa se okrenite poslovnim angažmanima i završavanju zadataka. Možete postići više toga ovog dana pa ćete ga najbolje iskoristiti ako budete vredni, usmereni na detalje i planiranje. Posebno u prepodnevnim časovima možete biti produktivni i završiti mnogo toga što vas očekuje u toku nedelje. Oprez je u komunikaciji sa drugima jer može doći do nesporazuma. Takođe, budite precizni i tačni jer ako niste pažljivi može vam se dogoditi propust. Možete uspostaviti dobre saradnje i ojačati emotivni odnos, posebno ako se uzdržite od kritike i iracionalnih objašnjenja i uverenja. Govorite baratajući samo proverenim i tačnim činjenicama i iskazima.

Utorak iskoristite za poslovne saradnje i jačanje emotivnih odnosa. Motivisani ste odnosima sa ljudima do kojih vam je stalo. Upotrebite šarm i diplomatiju kako biste uspostavili dobre kontakte i postigli dogovore. Na emotivnom planu imate veću potrebu za partnerom i spremniji ste na kompromise. Osećate sklad i voljni ste da radite na odnosu sa partnerom. Organizujte sastanak u dvoje ili neku zajedničku aktivnost. Udruživanje sa drugim ljudima sada daje više uspeha, kao i svi projekti koji su povezani sa estetikom, modom i umetnosti.

Sredu rezervišite za planiranje putovanja i usavršavanja. Idealno je za spoznaje i prenos informacija i znanja. Budite otvoreni za nove uvide i rešenja starih situacija. Ipak, ukoliko ste previše zatvoreni za novine i u zoni komfora, ovoga dana pojaviće se otpor i strah u vezi nekog odnosa i osobe za koju ste na nepovoljan način vezani. Plašite se napuštanja i odbacivanja. Iako možete biti svesni da se nešto krucijalno treba promeniti u odnosu, to vas parališe i postajete anksiozni. Nezadovoljstvo je prisutno svakako. Idealno je da sami krenete putem promena. Ukoliko je potrebno da se suočite i uđete u konflikt bolje je da to i učinite.

Od četvrtka Mesec ulazi u znak Škorpije što samo pojačava energiju iz prethodnog dana. Imaćete kontakt sa osobom koja pokušava manipulacijom ili ucenom da postigne ono što želi. Zbog straha od ostavljanja ili promene možete pristajati na sve samo da prevaziđete tenziju koja će biti prisutna. Ipak, treba da znate da to nije trajno rešenje i da se ništa neće poboljšati vremenom. Strah u vezi egzistencije ili oko nekog nasledstva, podele imovine ovog dana se pojačava. Emocije su prenaglašene pa ćete imati direktan sukob ili pasivno agresivnu energiju u svom okruženju. Izbegavajte agresivne ljude i situacije, i budite oprezni u rukovanju mašinama. Ovog dana je važno imati pravu meru i sagledati celu situaciju iz više perspektive. Ukoliko ostanete disciplinovani i strpljivi ovog dana možete kreirati jasnu viziju za svoju budućnost.

U petak bi trebalo da najviše uživamo i da kreiramo takve planove koje će zadovoljiti našu potrebu za hedonizmom. Želećete da se opustite i uživate u svakom osmehu, zalogaju, mirisima ili masaži. Druženje sa prijateljima ili emotivnim partnerom posebno će vam prijati. Ipak, imaćemo i izazove u toku dana jer će Mesec graditi opoziciju prvo sa Merkurom, a zatim i sa Uranom, što donosi potpunu nepredvidivost u dešavanjima. Planovi se mogu menjati i pomerati iz časa u čas. Saobraćaj može biti veći izvor frustracija, kao i komunikacija sa drugima. Imaćete utisak kao da govorite različitim jezikom od svog sagovornika. Ukoliko možete da budete fleksibilni ovog dana i pustite se toku dešavanja mnogo lakše će te prebroditi ovaj dan i zaista uživati. Ukoliko to ne možete, onda vam ovaj dan može zadati dosta frustracija i glavobolje.

Subota donosi čarobne aspekte na polju ljubavi. Mesec gradi lep aspekt prema Veneri i Neptunu što donosi do većeg zbližavanja u odnosima, kao i naglašenu strast i senzualnost. Sa druge strane Venera gradi lep aspekt prema Neptunu što aktivira osećaj zaljubljenosti. Posebno je ovo namenjeno za one koji su u tajnoj vezi, vezi na daljinu ili odnosu koji tek započinje i još nije postao javan. Savet je da se prepustite uživanju i aktivaciji inspiracije i kreativnosti. Planirajte putovanja posebno na egzotične destinacije i pored mora ili okeana. Pogledajte neki romantični film ili čitajte ljubavni roman. Ovog dana se javlja sukob između starog i novog pa je potrebno biti svestan promena koja se dešavaju i spajati staro i novo. Ovo se posebno odnosi na neki stari odnos koji se gasi i potrebe za novim odnosom. Venera je na poslednjem stepenovima te ima potrebu da završi sa ograničavajućim odnosima.

U nedelju nas očekuje pun Mesec i konjukcija Merkura i Urana pa ovog dana očekujte neočekivano. Lako možete doneti nagle odluke i završiti odnose. Dolazi do prekida u komunikaciji. Definitivno će doći do neke prekretnice i promene. Nešto što ste duže vreme čekali jer niste bili spremni da učinite ovog vikenda se može pokrenuti. Ljudi su osetljiviji, razdražljiviji, povećan je stres i nemir, te je potrebno angažovati više svesti u odnosima da bi se izbegle neprijatnosti. Izbegavajte površne razgovore, prenos tračeva i netačnih informacija koje mogu dovesti do svađe, kao i nametanje svojih stavova.

Podeli sa prijateljima

Astrološka dešavanja 22 – 28. Maj

Ponedeljak započinjemo kvadratom između Meseca i Neptuna odmah nakon ponoći, pa možete imati iskustvo intenzivnih snova ili nesanice. Nemojte ostajati do kasno budni i nemojte voditi neke važne razgovore ili poslove. U ranim jutarnjim časovima Medec prelazi u znak Raka što doneti intenzitet emocijama. Tokom dana imaćemo lepe aspekte prema Jupiteru, Saturnu i Merkuru pa ovaj dan iskoristite za pokretanja pitanja selidbe, nekretnine, porodice i privatnog biznisa. Idealno je za razgovore i planiranje porodičnih događaja. Više vam se ostaje u kući ali i ako morate negde da idete biće vam potrebno da napravite domacinsku atmosferu i sa ljudima da ostvarujete bliske kontakte. Sunce u dobrom aspektu sa Marsom kao i faza mladog Meseca u kojoj se nalazimo je idealna za inicijativu novih projekata. Slobodno se upustite u nove poduhvate. Imajte u vidu samo zakonske okvire koje treba da ispoštujete kako biste ostvarili maksimalni kapacitet.

U utorak imamo lep aspekt između Meseca i Venere što je savrseno za stvaranje bliskosti u emotivnom odnosima, kreiranje porodičnih okupljanja, širenje biznisa, kupovinu nekretnine, ulaganje u zemljište, sadnju i gradnju, kao i za unošenje novina i promena u svoj život. Mogu se dogoditi neočekivane situacije pa budite spremni za kompromise. Idealno je za stvaranje potomstva, renoviranje, selidbu i sadnju, kao i za poslove koji se bave negom i brigom o deci, svi ženski poslovi, kulinarstvo ili ručni rad. Ipak, energija dana je veoma intenzivna sa druge strane i dolazi do frustracija i eventualnog prekida odnosa. Tome doprinosi  kvadrat između Marsa i Jupitera, što donosi konflikte i sukobe zasnovane na suprotnim uverenjima i verovanju. Borbe su pod uticajem rodoljublja, za otadžbinu, ili u ime porodice. Nailazite na osobe koje čvrsto brane svoje stavove, verovanja ili zemlju. Izbegavajte sukobe i situacije sa policijom, vojskom, inspekcijom ili drugim zvaničnim institucijama.

Tokom srede u prepodnevnim časovima oslanjajte se na svoju intuiciju i izbegavajte previše priče ili važne razgovore i pregovore. Koristite umetničke i kreativne talente koje imate i radite na razvoju estetike i vizije i u poslu. U popodnevnim časovima Mesec prelazi u znak Lava pa se budi i ego i potreba za pažnjom. Kako je prvi aspekt opozicija sa Plutonom, a zatim konjukcija sa Marsom i kvadrat sa Jupiterom možemo očekivati velike turbulencije i preokrete ovog dana posebno u vezi osoba koje su moćne i na položaju kao i u vezi zakona. Ljudi mnogo energičnije izlažu svoje stavove i potrebe pa ukoliko se vaši ciljevi ne poklapaju lako dolazi do tenzije i konflikta. Ukoliko želite nešto svoje da ostvarite, pokrenete ili ozvaničite i propagirate ovo je sjajan dan.

Četvrtak je i dalje povoljan dan za popularnost i plasiranje svojih ideja, proizvoda ili projekata u polje javnosti. Zatražite pomoć od osoba koje su na položaju. Ipak, ne savetuje se pravljenje megalomanskih planova i poduhvata. Mesec u kvadratu sa Merkurom donosi zavrzlame u komunikaciji, moguće nesporazume i nerazumevanje. Budite što precizniji u dogovorima i planovima ovog dana.

U petak Mesec pravi kvadrat sa Uranom pa očekujte neočekivano. Dan je idealan za unošenje promena i svežine u svakodnevicu. Isprobajte nove stvari ili promenite stil oblačenja, napravite premeštaj u stambenom prostoru ili uradite nešto neobično. Venera u aspektu sa Uranom donosi promene kroz polje emotivnih odnosa, finansija i društvenih zbivanja. U emotivnim odnosima ljudi traže više slobode i nezavisnosti. Svi odnosi koji vas guše želite da prekinete. Novi ljubavni odnosi dolaze preko prijatelja i društva, potpuno neočekivano ili sa osobom koja nije tipična za vas. Budite otvoreni za pozive i društvene događaje, ali i možete organizovati okupljanje prijatelja.

U subotu Mesec ulazi u znak Device što će aktivirati polje posla i zdravlja. Postajete opterećeni sitnicama, poslom, obavezama, svojim ili tuđim zdravljem. Stomak i creva su veoma osetljiva pa obratite pažnju na ishranu. Imate potrebu za perfekcionizmom i lako se može dogoditi da počnete da zamerate i kritikujete druge ljude i njihove postupke. Lako uočavate greške i mane pa se pozabavite poslovima koji zahtevaju preciznost. Osećate nesklad između emocija i razuma, kao da ste podeljeni na dva dela i ne znate kojim putem da krenete. Zabrinuti ste za svoje ili nečije zdravlje. U emotivnim odnosima prisutna je distanca i hladnoća.

Nedelju završavamo u veoma sličnoj atmosferi. Budite aktivni, vredni, pobacajte višak stvari, brinite o sebi i drugima. Jako će vam biti važno da ste produktivni. Ovog dana imaćemo tačan kvadrat između Sunca i Saturna koji donosi pad volje, energije, vitalnosti, tugu i problem sa zdravljem. Možete se osećati depresivno, melanholično i pod pritiskom. Zato je najbolje fokusirati energiju na teže zadatke i obaveze. Možete dobiti nepovoljne vesti. Neko vas može kritikovati ili nabacivati osećaj krivice i odgovornosti. Ili vi to možete nekome drugima. Nailazite na prepreke i ograničenja. Budite strpljivi.

Podeli sa prijateljima

Astrološka dešavanja 15 – 21. Maj 2023.

Ponedeljak započinjemo okretanjem Merkura u direktan hod, što će konačno doneti razrešavanje nekih događaja iz prošlosti. Ipak, rani jutarnji časovi donose konfuziju, zbunjenost i pospanost. Može se dogoditi da se teže razbudite posebno ako rano morate ići na posao. Mesec u trigonu sa Marsom i konjukciji sa Neptunom aktivira osećaj žrtve i povređenosti te lako možete planuti jer osećate napad na sopstvenu ličnost. Kako dan bude odmicao dobijaćete više elana, energije i volje da preduzmete korake ka poboljšanju svog života ali i da završite obaveze koje vas čekaju. Ovo je dan koji donosi veliku dinamiku i promene u vaš život, na ličnom ali i kolektivnom nivou. Mars u trigonu sa Neptunom donosi energiju koja je pokrenuta rodoljubljem, izvesnom ideologijom i uverenjima. Neko će se u svom ličnom okruženju boriti za boljitak, dok ćemo biti svedoci kolektivnih zbivanja i manifestacija gde se okupljaju istomišljenici udruženi i vodeni istim verovanjima. To mogu biti verski ratovi, oružani sukobi kao i pokreti u pravcu određene ideologije. Ovog dana je planeta Jupiter na poslednjem stepenu što zahteva promene u sistemu obrazovanja, zakona i pravde. Ovu promenu će najviše osetiti osobe koje su Strelac ili Ribe u podznaku ili znaku.

Od utorka Jupiter će ući u znak Bika na godinu dana. To će doneti velike preokrete, planove i vizije koje su u vezi finansija, prioriteta, vrednosti, hrane, ali i emotivnih odnosa, pa iskoristite naredni period da učvrstite svoje finansije, poboljšate partnerske odnose i počnete da živite u skladu sa svojim vrednostima. Ovog dana se aktivira negativna energija koja traži da se oslobodi pa se klonite ljudi koji su nametljivi, narcisoidni i insistiraju samo na realizaciji sopstvenih ciljeva. Neko nezadovoljstvo koje duže vreme trpite može isplivati na površinu u vidu neke svađe ili incidenta.

U sredu pre podne trend negativne energije se nastavlja, pa tokom pre podnevnih časova budite oprezni u komunikaciji sa drugima. Bes i ljutnja posebno se iskaljuju prema bliskim osobama i unutar porodice, pa reagujte na vreme. Ljudi oko vas su nestrpljivi, impulsivni, ali i kod sebe možete primetiti razdražljivost i nervozu. Nepovoljne vesti i neočekivane informacije lako vas mogu uznemiriti. U popodnevnim časovima energija se može smiriti te možete biti pasivniji i staloženiji. Okupirani ste finansijama i brinete se za svoju egzistenciju. Znate da morate da promenite stav prema novcu i da više uštedite i to vas nervira.

U četvrtak možemo očekivati važne informacije i novosti u vezi ekonomske situacije u svetu ali i kod nas. Dobar je dan pozabaviti se dugovima i kreditima. Napravite biznis plan ili plan štednje i prioriteta u vezi trošenja novca. Stabilizujte svoje emotivne odnose i planirajte budućnost. Ovog dana imaćemo veliki planetarni uticaj između Jupitera i Plutona. Kako je u pitanju izazovni aspekt možemo očekivati velike tranzicije i prekretnice u polju obrazovanja, zakona, finansija i ekonomske situacije. Oni koji već imaju neke otežavajuće okolnosti mogu primetiti porast negativnih efekata. Svakako aspekt primorava na prilagođavanje i promene. Nije povoljno za kredite, rizike i polje suda i zakona. Može doći do sukoba ili nepogoda većih razmera, a u polju zakona do novih mera koje neće nailaziti na odobravanje. Sunce u aspektu sa Neptunom u najboljoj varijanti donosi okretanje ka veri, duhovnosti i dalekim putovanjima. U nepovoljnom kontekstu donosi iluzije i razočarenja. Ovih dana planeta Mars je na poslednjim stepenovima znaka Rak što donosi dosta agresije i porodičnog nasilja, pa pripazite.

U četvrtak i petak su dani pred mlad Mesec kada ljudi postaju razdražljiviji i smanjene svesti, pa su tada skloniji lošim potezima. Budite budni i svesni sebe, svojih reakcija ali i ljudi oko vas i onoga što vas trigeruje. Osetljiva je psiha, stomak, može se pojaviti nesanica i razdražljivost. U petak ujutro imamo ponovni aspekt Merkura i Saturna što će konačno razrešiti neke nesuglasice i dovesti do dugoročnih planova i projekata. Nerešeni problemi iz prošlosti ponovo su na dnevnom redu ali sada lakše nalazite rešenje za njih. Sagledajte širu sliku i sebe i svoju perspektivu za budućnost i tada donesite odluku. Ovaj mlad Mesec je dobar za resavanje svoje finansijske situacije, vrednosti, imovine i emotivnih odnosa. Ne ulazite u finansijske rizike i rizične poduhvate. Ukoliko ste deo neke afere ili ljudi oko vas, sada to može biti razotkriveno. Mars na poslednjem stepenu ukazuje na nagle pokrete, agresiju ali i oprez prilikom rukovanja mašinama i uređajima.

Subota je i dalje tokom dana izazovna. Lako se nameštaju situacije za konflikte i sukobe. Nepovoljne vesti vas uznemiruju i negativno utiču na vašu psihu. Pojavljuju se strahovi i brige. Mars menja znak i ulazi u Lava, što će doneti promenu energije na više nedelja. Ovo će najviše osetiti osobu u znaku ili podznaku Ovan i Škorpija. Kako je i Sunce na poslednjem stepenu vikend predstavlja dane izazova. Sunce i Mars su muške planete koje se mogu aktivirati kroz važne muškarce u vašem životu i autoritete, kao i kroz promenu pozicija čelnih ljudi. Takođe, ovo donosi pojavu agresije i borbenosti.

Nedelju završavamo sa tri planetarna aspekta. Prvi je aspekt opozicije između Marsa i Plutona preko nultih stepenova. Ovo ukazuje na dve zaraćene strane, gde se svaka strana tvrdoglavo drži svojih principa i stavova. Svako želi nešto novo, ali na jednoj strani imamo osobe koje misle na svoj položaj a druga strana razmišlja o kolektivu i široj društvenoj zajednici. Balans se može pronaći samo ukoliko svaka strana sagleda da je ključ uspeha u podržavanju osobe od autoriteta koja će podržavati potrebe grupe. Sunce ulazi u znak Blizanaca na mesec dana pa dragim Blizancima želimo srećan rođendan, a nama će to doneti energiju pokretanja naših planova i razmišljanja kroz izvesne odluke koje moramo doneti ili ugovore koje moramo potpisati. Istog dana imaćemo i trigon između Sunca i Plutona, pa je ovaj aspekt najznačajniji u postizanju mira i balansa. Racionalno treba sagledate sve strane i doneti sporazume koji će biti u korist zajednice. Ovo je dan kada je veoma važno aktivirati važne promene u ličnom okruženju i svom životu. Iskoristite ga na najbolji način i ne čekajte da vam se promene same dogode jer ćete se eventualno morati prilagođavati nečemu što ne želite.

Podeli sa prijateljima

Astrološka dešavanja 7 – 14. maj 2023.

Ponedeljak započinjemo Mesecom kroz znak Strelca, što donosi dva pravca. Jedan jeste povratak optimizma, entuzijazam i jačanje vere, a negativan pravac jeste moralisanje, etiketiranje i osuđivanje. Najvažnije ovog dana jeste emocije držati pod kontrolom i ne kritikovati bilo čije emotivne doživljaje. Mesec u kvadratu sa Neptunom dovodu do nejasnih situacija i nesporazuma. Ne verujte svemu što vidite i čujete, već bolje proverite. Lakše vam je da sagledate celu sliku ali ne i da se bavite detaljima. Lako pravite propuste i greške. Imate potrebu da ulepšavanjem stvarnosti ali i za megalomanskim planovima. Dobar je dan za povezivanje sa inostranstvom i guranjem velikih projekata.

Utorak je veoma intenzivan dan u kome imamo Sunce u konjukciji sa Uranom koji donosi velike promene, a posebno potrebu za slobodom i oslobođenjem. Može dovesti do pojave štrajkova i pobuna, ali i neočekivane promene u finansijama. Takođe, donosi vremenske nepogode i intenzivne vetrove, kao i probleme sa strujom, instalacijama i tehnikom. Mesec je u znaku Jarca pa je idealno vreme da se posvetite segmentu posla i karijere. Imaćete više fokusa i izdržljivosti da se posvetite zahtevnim zadacima i projektima. Zakažite razgovore i pregovore za ovaj dan. Budite konkretni i precizni. U emotivnom smislu nećete imati veliku potrebu za odnosima, ali će se i osećati emotivna distanca i nedostatak bliskosti. Prisutno je nezadovoljstvo posebno ukoliko budete imali očekivanja ovog dana. Važno je od potencijalnog neprijatelja napraviti prijatelja i osobu koja je na vašoj strani.

Tokom srede i dalje je snazi bavljenje praktičnim pitanjima i realizacija radnih obaveza. Idealan je dan za novine u poslu, radnom mestu i poziciji. Osećate sigurnost i stabilnost da ste na pravom mestu i da vreme radi za vas. Svesni ste da ništa ne dolazi preko noći i imate volje da radite naporno kako biste ostvarili svoje ciljeve. Ukoliko vas neko bude ometao u tome postajete razdražljivi i lako se možete naći u sukobu. Svađe će posebno biti aktuelne unutar porodice i sa vama bliskim ljudima. Neko vam zamera da ne poklanjate dovoljno pažnje i ne ceni vaš rad, i to vas ljuti. Pokušajte da ostanete smireni i odložite razgovor za neki drugi dan. U suprotnom ili će te vi ispasti grubi ili neko prema vama.

Od četvrtka Mesec ulazi u znak Vodolije aktivirajući polje društva i promena. Ovog dana može doći do radikalnih promena unutar zajednice, društvenih događanja i kolektiva. Neke grupe ljudi istomišljenika može se pobuniti baš ovog dana. Na ličnom nivou dolazi do osećaja straha pred nepoznatim i neizvesnim događanjima. Osećate nemir i potrebu da nešto radikalno promenite. Savet je da to i učinite jer u suprotnom se možete prilagođavati nečemu što dolazi iz kolektiva kao spoljni faktor. Mesec u kvadratu sa Merkurom donosi prenaglašenu komunikaciju, posebno sa osobom koja je inače tvrdoglava po prirodi. Obe strane će se čvrsto držati za svoje stavove ne popustajući ni malo. Samo ako se sagleda šira slika i obe strane doći će do pomirenja i razumevanja.

Petak je dan koji je najbolje provesti sa prijateljima ili posvetiti ga projektima koji podržavaju kolektivna zbivanja i jednakost. Ipak, izazovni aspekti ovog dana remete vaše isplanirane aktivnosti, pa budite fleksibilni i otvoreni za pomeranja i promene. Mesec u kvadratu sa Uranom i Suncem donosi unutrašnji nesklad i konflikt kao i veliku potrebu za promenama i slobodom. Retrogradni Merkur u lepom aspektu sa Saturnom donosi susrete sa starim prijateljima, vesti i odgovore  koje dugo očekujete, kao i ponovnu aktivaciju vaših projekata koji su započeti još početkom godine. Može vam teže pasti da se opustite i uživate ovog dana, pa čak i ako ste isplanirali za sebe prijatne aktivnosti bićete napeti i nervozni.

Subota donosi veliku dinamiku kroz različite događaje. Mesec će biti u znaku Riba što je idealno za povlačenje i odmor. Ukoliko imate radni dan najbolje ga možete iskoristiti za razvoj intuicije, kreativnosti, vizualizacije i inspiracije. Ovog dana dolazi do susreta starog i novog, bilo kroz neki odnos, poslovnu situaciju ili događaj kroz koji trebate razviti nežnost i bliskost u spajanju suprotnosti. Retrogradni Merkur u lepom aspektu sa Venerom donosi susrete sa partnerima iz prošlosti, drugovima iz osnovne ili srednje škole, starim prijateljima i poznanicima. Ovaj aspekt može doneti izglađivanje neke situacije sa osobom sa kojom ste imali zategnute odnose. Venera u trigonu sa Saturnom ukazuje da je vreme za stabilnost i tražnje sigurnosti i oslonca kroz osobe koje su spremne da vam pomognu i koje planiraju budućnost sa vama. Idealno je da aktivirate vid štednje i reviziju svojih finansija. Sada vam je potrebna sigurna luka i neko kome možete da verujete. Lep dan za sastanke i dugoročne saradnje.

Nedelju završavamo potrebom za odmorom i povlačenjem. Moguće je da će vam trebati više sna i da ćete se teže probuditi. Mesec u lepom aspektu sa Uranom i Suncem može doneti suptilne promene posebno na unutrašnjem planu. Čak i ako se ništa specijalno ne bude dogodilo ovog dana, vi možete aktivirati promene unutar sebe podržavajući se na bolju vibraciju zs buduća dešavanja. Ako možete provedite dan pored vode, u Spa centru ili odmarajući. Poseban akcenat stavite na rad na svojim talentima, pevajte, plešite, slikajte, ili se bavite nekim hobijem koji vas dovodi u stanje opuštenosti. Ne savetujem neke logičke zadatke, važne razgovore koji se trebaju bazirati na činjenicama, jer je ovog dana Merkur stacionaran posto završava svoj retrogradni hod. To usporava saobraćaj, kretanje, prenos informacija i poruka.

Podeli sa prijateljima

Stigli ste do kraja.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Intuitive and Success coaching

Konsultacije: Bahova konsultacija

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Astrohealing

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Astrološke konsultacije

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Natalna karta

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.