Astrološka dešavanja

Saznaj sve o astrološkim dešavanjima za tekuću nedelju

Astrološka dešavanja 15 – 21. Juli

Ponedeljak započinjemo aspektom između Meseca i Venere, što će u prvi plan staviti izvestan emotivni odnos. Lako može doći do preterivanja ali i osećaja nezadovoljstva i neadekvatnosti. To su sve one situacije u kojima imate polovičan osećaj. Želite odnos a nemate sa kim. Imate osobu koja vam se dopada ali niste zajedno. Želite da uživate ali nemate vremena ili drugih resursa. Emocije koje budete osećali doživećete mnogo intenzivnije. Jake strasti su prisutne, pa se uzdržite naglih reakcija. Kako je ovih dana aktuelna konjukcija Marsa i Urana, lako možete gubiti glavu, zbog nepredvidivih situacija i okolnosti. Moguće su eksplozije, požari, oružani napadi, protesti i ostale vrste agresivnosti. Posebno to možete osetiti i doživeti kroz nekog važnog muškarca. Lakše dolazi do konflikata, protesta i turbulencija. Ovaj uticaj možete osetiti par dana pre i par dana nakon tačnog aspekta, pa budite veoma pažljivi. Možete uraditi nešto potpuno neobično i šokirati i sebe i druge ljude. 

U utorak vas očekuje dosta komunikacije ali i potencijalnih nesporazuma. Ovaj dan nosi dosta izazova i eksplozivnih situacija. Bude se strahovi, posebno od nemaštine, ali i strahovi od odbacivanja, gubitka, ostavljanja, za egzistenciju. Bićete svedok manipulacije, ucenjivanja, agresivnih postupaka, ili vi to možete činiti drugima. U svakom slučaju ovog dana se treba kloniti potencijalne opasnosti, izaozvnih situacija i agresivnih osoba. Jedino što je svetla tačka ovog dana jeste lep aspekt između Meseca i Sunca pa pokušajte da poslušate svoju intuiciju, i ostanete prisebni u komunikaciji sa drugima. Najbolje je suzdržati se od previše interakcije sa ljudima. Ukoliko ste pak spremni da povučete neke radikalne poteze i oslobodite se toksičnih odnosa onda ovog dana možete imati snažan nalet energije i potrebu za slobodom. Nećete trpeti ništa, i možete eksplodirati. 

Sreda počinje lepim aspektom između Meseca i Neptuna što će doneti pojačanu intuiciju, kreativnost, a ako ostanete budni do kasno prethodnog dana onda možete utorak na sredu provesti uz muziku, vino, pored vode. Kada budete zaspali imaćete veoma intenzivne snove i možete se teže razbuditi ovog jutra. Ako imate priliku odmorite se i opustite. Mesec prelazi u znak Strelca i pravi povoljan aspekt ka Plutonu, pa je ovo dan kada možete napraviti velike promene u svom životu. Imaćete više optimizma i poleta. Budite fizički aktivni i organizujte ili idite na neko putovanje. Idealno ne za odlazak na put u inostranstvo. U popodnevnim časovima lep trigon između Meseca i Venere doneće razmenu toplih emocija i otvoreno pokazati svoju naklonost, ili će neko vama pokazati otvoreno svoje emocije. Strelac i Lav su vatreni znaci, pa nije vreme za sramežljivost i skrivanje, već za javno i demonstrativno, vrlo strastveno pokazivanje onoga što osećate. 

Četvrtak je slična energija kao prethodnog dana, ali ipak različita. Opozicija sa Jupiterom može doneti sve vrste preterivanja, puno filozofiranja i nametanja svojih stavova, što će rezultirati nesporazumima. Mesec u kvadratu sa Saturnom donosi prepreke, odlaganje, čekanje, distancu, emotivno hlađenje, ali i pojavu tuge, brige i straha. Sunce u dobrom aspektu sa Uranom vas poziva da oslobodite svoju pravu prirodu i pokažete sebe i zauzmete se za svoje potrebe i želje. Posebno je povoljno napraviti izmene unutar doma, porodice, pa i u vidu preseljenja, ili početka zajedničkog života. I večernjim časovima možete imati veoma kvalitetne razgovore, važne informacije koje možete saznati, ali i doneti bitne odluke za svoju budućnost. 

U petak ujutro bilo bi najbolje da ne žurite i ne zakazujete važne sastanke niti pregovore ili razgovore. Lako se može dogoditi da zakasnite na posao, a u svakom slučaju ovog jutra bićete dekoncentrisani i skloni pravljenju propusta i grešaka. Mesec u kvadratu sa Neptunom donosi osećaj kao da imate povez preko očiju i da situacije ne možete sagledavati jasno i precizno. Ukoliko možete odložite važne zadatke i obaveze za posle podne. Kada Mesec pređe u znak Jarac, imaćete više fokusa, spremnosti i discipline da se pozabavite težim i zahtevnijim projektima. Mars na poslednjem stepenu Bika ponovo donosi veoma izazovne situacije, opasnosti, isplivavanje nekih tajni, spletki i prekida odnosa, što će se nastaviti i tokom subote. 

U subotu Mesec je celog dana u znaku Jarac, što dovodi do pojave ozbiljnosti, emocionalnog hlađenja i distance. Dan je idealno provesti u osami, posvećen nekim zahtevnim projektima i zadacima. Ovog dana ne očekujte emotivne izlive nežnosti i ljubavi. Mars je i dalje na poslednjem stepenu Bika, pa se povucite od ishitrenih reakcija i ulaska u nesporazume i konflikte. Pre nego što promeni znak, Mars će napraviti lep aspekt prema Neptunu, što je aspekt čarolije i dantastičnuh dešavanja, ali i mogućih spletki, razočarenja i zabluda. Vi birajte kako ćete ispuniti simboliku. Ulazimo u fazu punog Meseca pa su ljudi generalno razdražljiviji i umanjene svesne percepcije sebe i okoline. Budite oprezni i ovog dana de držite predviđenog plana i discipline. Odličan je dan za post. To vas najviše može odrzati u balansu. 

Nedelju završavamo punim Mesecom u znaku Jarac, na poslednjem stepenu u konjukciji sa Plutonom, što će vam doneti aktivaciju tektonskih promena u životu. Vreme je za dugoročne planove i kreaciju svog života po svojoj meri. Otpustite sve nezdrave obrasce, navike i toksične odnose. Veoma je moguće da će naizgled spontano neke osobe otići iz vašeg života i osloboditi prostor za novu energiju. Idealno bi bilo da sami budete inicijator promena koje želite da vidite u svom životu. Ne plašite se, već hrabro krenite u novo. Pratite svoju intuiciju i širu sliku budućnosti koja treba da se uskladi sa vašim vrednostima i potrebama. U večernjim časovima imaćemo jedan od najlepših aspekata u astrologiji, a to ne Venera u sekstilu sa Jupiterom, pa očekujte manje dobitke, poklone i poboljšanje emotivnih odnosa. Ukoliko započinjete izvestan emotivni odnos možete imati više sreće. Ljubavni odnosi sada započinju na kraćem putovanju ili mestima za zabavu. Potrudite se da budete viđeni. 

Podeli sa prijateljima

Astrološka dešavanja 8 – 14. Juli

Ponedeljak započinjemo jako lepim aspektom između Meseca i Jupitera što može probuditi lepe emocije i potrebu da se povežete sa drugima na jednom dubljem ali otvorenom i laganom nivou. Dozvolite sebi da iskreno i hrabro pokažete svoje emocije ali i uhvatite svaku priliku da se dobro zabavite i pokažete svetu. Ovo nije dan kada se treba zatvarati u sebe i u svoj dom. Iskoristite prilike za druženje i zabavu. Možete zasijati i na nekoga ostaviti važan utisak. Ovog dana imako i dva veoma podržavajuća planetarna aspekta. Prvi je između Venere i Urana koji može doneti potpuno neočekivani obrt situacije na ljubavnom planu. Potpuno neočekivano, kao grom iz vedra neba, možete upoznati osobu sa kojom možete ostvariti emotivni odnos. To može biti neko ko uopšte nije vaš “tip” ili neko potpuno neobičan, a opet tu osobu možete upoznati preko prijatelja, poznanika, ili se već nalazi u krugu vaših kontakata, samo je do sada niste posmatrali na taj način. Današnji dan iskoristite za nove projekte, prilike i odnose. Budite drugačiji ovog dana. Iznenadite i sebe i druge novim reakcijama i ponašanjem. Prilike za novac mogu doći neočekivano. Drugi lep aspekt je između Merkura i Jupitera, pa eto prilike i poziva za kraći put, ekspanziju vaših ideja i planova. Ukoliko se bavite trgovinom možete imati napredak. Ovaj aspekt podržava sve nove i hrabre ideje, putovanja, usavršavanje i sve što ima veze sa rešavanjem administracije, zvaničnim institucijama i poljem inostranstva. U večernjim časovima sledi napet aspekt između Meseca i Marsa pa se pobrinite da ne dođe do eksplozivnih situacija i svađe i da pokvarite sve lepe uticaje koji vas čekaju. 

U utorak već rano ujutro očekuju nas promene planova i stres. Dobro se pripremite za ovaj dan da ga ne bi dočekali nespremni, jer će to još više nervoze izazvati. Ostavite što manje prostora za potencijalno izazovne situacije, ali budite spremni i fleksibilni za sva eventualna pomeranja. Ukoliko pokušavate da ostavite dobar utisak ili pomognete nekome, ovog dana možete biti pogrešno shvaćeni i ući u nesporazume. U popodnevnim časovima Mesec prelazi u znak Device što će doneti akcenat na zadatke i obaveze. Može se dogoditi da ne primećujete mnoga lepa dešavanja jer ste zauzeti sitnicama i analizom. 

U sredu imamo samo jedan uticaj između Meseca i Jupitera koji vam može doneti previše analize, razmišljanja i ulazak u dubiozu. Mnogo više ste kritički nastrojeni i skloni perfekcionizmu ili to može biti neka osoba u vašem okruženju. Opterećeni ste obavezama ili aspektom zdravlja. Stomak i creva su jako osetljivi pa pripazite šta jedete. Ovog dana možete imati važne spoznaje i dobiti informacije koje duže vreme čekate, ali i priliku da donesete neku važnu odluku. Stoga budite u pažljivom mentalnom fokusu ali mirni iznutra, povezani sa svojim telom kako biste iskoristili maksimum od ovog dana. Venera je na poslednjem stepenu znaka Rak što može doneti izvesnu prekretnicu u nekom emotivnom odnosu. Intuicija je izražena , pa pratite osećaj iz stomaka i šta vam srce poručuje. 

Četvrtak je jedan od najznačajnijih dana ove nedelje pa budite spremni i otvoreni da izvučete maksimalni potencijal. Sunce u trigonu sa Saturnom daje aktivaciju dugoročnih planova i projekata. Dobar je trenutak za razvoj polja privatnog biznisa, posebno ukoliko je povezan i sa poljem inostranstva ili zvaničnim institucijama. Možete pokrenuti teme nekretnine, selidbe i porodice. Pre nego što uđe u znak Lava, Venera će napraviti prelep aspekt prema Neptunu, što je aspekt čarolije i veoma čarobnih dešavanja. Lako dolazi do opijenosti i zaljubljivanja. Moguće je da odnos koji započinje ovog dana nosi izvesnu dozu tajnosti, iz bilo kojeg razloga. Ali ljubav je i najlepša kada se o njoj ne govori mnogo. Polje kreativnosti, bliskosti, intuicije i duhovni aspekti su veoma otvoreni i povoljni da se bavite njima. Ovog dana budite aktivni ali i konkretni i bez obzira što možda nećete imati jasnu sliku budućnosti, baš ovog dana napravite praktične i hrabre akcije ka svojoj željenim ciljevima i planovima. Kasnije popodne Venera će ući u znak Lava što će doneti demonstrativno pokazivanje emocija. Budite viđeni, pokažite svoje talente i iskažite svoju ličnost smelo. 

U petak rano ujutro mogu vas probuditi intenzivni snovi, ali čak i da se ne sećate šta ste sanjali, možete biti pospani i zbunjeni tokom jutra. Pre podne može pratiti nedostatak jasnoće i fokusa, pa nemojte zakazivati važne razgovore u toku pre podnevnih časova. Mesec će preći u znak Vage, što će na dnevni red doneti temu partnerskih odnosa. Tome u prilog ide i opozicija između Venere i Plutona, pa eto odmah tenzije u emotivnim odnosima. Ovog dana jedan ili više odnosa izaći će u prvi plan i moraćete da se pozabavite njima. Dolazi do konflikta, ali i mogućeg prekida i udaljavanja. Vrlo nedvosmisleno bićete suočeni sa situacijom kojoj se morate prilagoditi a što neće biti ni malo lako. Ovo je jedan veoma tvrdoglav aspekt i energija. Nekome može zasmetati što ste u centru pažnje i pokazati ljubomoru i posesivnost. Donosi manipulacije, ucene ali i strah od gubitka, napuštanja i odbacivanja. Ovaj aspekt je najbolje iskoristiti konstruktivno kroz eliminaciju neke nezdrave navike ili oslobođenje od toksičnog odnosa. 

Ukoliko prevaziđete izazove od petka, u subotu možete dobiti jedan mir i stabilnost koji možete integrisati kroz važan odnos. Mesec pravi lep aspekt prema Jupiteru što može doneti ekspanziju lepih emocija i zbližavanje dve osobe koje su možda bile udaljene ili ublažiti napetost i potencijalnu krizu unutar odnosa. Dobar aspekt prema Merkuru znači da je vreme za racionalan i logičan razgovor. Ukoliko je potrebno da sa nekim razgovarate ili donesete neku odluku onda je najbolje da to učinite ovog dana jer ćete imati potrebnu  jasnoću. Nemojte se oslanjati na svoje emocije i osećaj, već asertivno komunicirate isključivo na osnovu činjenica i informacija. 

Zato nas u nedelju ponovo očekuju napetosti u odnosima, pa ovo nije dan u kojem možete izgladiti poljuljane relacije. Nećete imati stabilnost i sklad unutar sebe što će se manifestovati kroz pojavu intenzivnih strahova, od gubitka, odbacivanja, nemaštine i promene. Upravo je promena ključna ovog dana. Ukoliko budete reagovali po inerciji i navici svojih obrazaca ponašanja, ovaj dan može biti veoma intenzivan i izazovan za vas. U popodnevnim časovima Mesec prelazi u znak Škorpije, što dodatno pojačava energiju straha. Možete se ponašati potpuno iracionalno i iznenaditi svoju okolinu svojim naglim reakcijama. Sve emocije koje budete osećali ovog dana ćete intenzivnije doživljavati i upravo su one kamen spoticanja, ukoliko ne budete umeli da ih pokažete tako da ih druga osoba prihvati. Pokušajte ovog dana da svedete sve rizike na minimum. 

Podeli sa prijateljima

Astrološka dešavanja 1 – 7. Juli

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Bika koji pravi protočne aspekte i usmerava vašu pažnju ka rešavanju konkretnih situacija i pitanja. Idealno je posvetiti se finansijama i konkretizaciji planova u vezi investicija. Imaćete prilike i za stabilizaciju izvesnog emotivnog ili poslovnog odnosa tokom dana. Imate potrebnu stabilnost unutar sebe i jasnoću u kom pravcu želite da se krećete. Sve što ima veze sa hranom, ulaganjem, prirodom, a pre svega kvalitetom potrebno je aktivirati ovog dana. Gde želite da postignete veći kvalitet tamo fokusirajte svoju energiju. Jako je važno biti ovog dana što više praktičan i konkretan. Jedino što može biti nezgodno ovog dana jeste konjukcija sa Marsom koja može izazvati neke neočekivane reakcije, ljutnju i bes, pa bi bilo dobro iskanalisati višak energije kroz vežbe nogu, šetnju i boravak u prirodi. Merkur je na poslednjem stepenu i sprema se da promeni znak, pa pripazite u komunikaciji. 

To isto se odnosi i na prvi deo dana u utorak, jer Merkur u popodnevnim časovima menja znak. Lako dolazi do izazova u komunikaciji koji mogu rezultirati prekidima. Pre nego što promeni znak Merkur će napraviti lep aspekt prema Neptunu što može donetu nalet inspiracije, kreativnosti, veoma posebne informacije, ali pre svega snažnu intuiciju. Poslušajte taj glas, osećaj iz stomaka, koji vam nepogrešivo daje tačne informacije. Posebno se neka ljutnja i eksplozivne situacije mogu događati u kući, unutar porodice ili sa bliskim ljudima. Ovaj dan nosi veoma intenzivnu energiju koja eskalira sa potencijalnim sukobima. Nesporazumi i greške su izvesni pa budite veoma budni i pribrani u interakciji sa drugima i u saobraćaju. Kako i Mesec menja svoj znak i ulazi u Blizance, tačno ćete primetiti razliku u promeni energije, u prvoj i u drugoj polovini dana. Drugi deo dana posebno će obilovati informacijama, razgovorima i susretima. 

U sredu nas očekuje puno razgovora, pregovora, sastanaka, razmene i formacija i susreta. Veoma su izvesne prilike za odlazak na kraći put, kao i projekti koji imaju veze sa obrazovanjem, usavršavanjem, inostranstvom i saznavanjem važnih informacija za posao. Ipak, vrlo je moguće da dođe do nekih bitnih suočavanja i saznanja koja vam mogu preokrenuti život. Možete doneti odluke koje će potpuno promeniti vaš životni pravac i tok sudbine. Savet je svakako eliminisati sve ono što vas sputava u vašem napretku, bez obzira da li je to osoba, navika, uverenje ili obrazac. Venera u lepom aspektu sa Saturnom može povoljno uticati na stabilizaciju nekog vašeg važnog emotivnog odnosa. Ukoliko imate planove u vezi porodice, preseljenja, renoviranja, privatnog biznisa, ovog dana možete pokrenuti ta pitanja i konkretizovati plan aktivnosti za budućnost. 

U četvrtak se situacije mogu komplikovati i usporavati. Na svakom koraku možete nailaziti na otpor i prepreke. Vesti o odlaganju, bolesti i drugi otezavajući faktori su izvesni. Budite strpljivi i ne gubite nadu jer se ovog dana stvari samo odlažu i pomeraju. Ne odustajte. Možete i sami imati iskustvo pada volje, energije i imuniteta. Sklonost infekcijama i virusima. Sve što budete čuli ovog dana držite sa rezervom i proveravajte tačnost informacija. U radu su moguće greške usled nepažnje i nedostatka koncentracije. 

U petak Mesec je u znaku Raka što donosi povećanu emotivnost i osetljivost. Pokreću se teme porodice, bliskosti i privatnog posla. Ovog dana imamo veoma važan aspekt na nebu, između Marsa i Saturna, što je dobro za aktivaciju dugoročnih planova. Ovo donosi priliku da pokrenete neke važne životne teme u sferi posla, ishrane, zdravlja, finansija ali i većeg kvaliteta. Šta god da se dešava samo idite na veći kvalitet i sopstvenu viziju budućih planova. Imaćete potrebno strpljenje, fokus i disciplinu da istrajete u poduhvatima koje započnete ovog dana. Moguće su stabilizacije u izvesnim odnosima. Stomak je osetljiv pa pripazite šta jedete. I obratite pažnju na emotivne izlive i senzitivnost. Bilo da ste meteoropata ili ne, ovog dana intenzivnije možete sve doživljavati pa su i reakcije potpuno neocekivane. 

U subotu odmah iza ponoći očekuje nas mlad Mesec u Raku. Ovo je idealan trenutak da svoju energiju usmerite na teme vezane za porodicu, pokretanje ili razvoj privatnog biznisa, preseljenje, nekretnine i stvaranje porodice ili početak životne zajednice, kao i za teme bliskosti u odnosima i državljanstva. Ovo je jedan od najplodnijih mladih meseci u ovoj godini pa bi bilo sjajno da ga iskoristite za poboljšanje svega što želite. Imate podršku planeta da ukoliko se pokrenete i otvorite za novi nivo i dobijete materijalizaciju i konkretizaciju. Ovog dana posebno se aktiviraju emotivni odnosi i porodične teme. Iskoristite ovaj dan da uspostavite balans i posejete seme svega onoga što želite da vam cveta. Dobro je napraviti izvesne promene koje su neophodne da bi dobili to što želite u budućnosti pa i po cenu da se odreknete nekog odnosa ili nezdrave navike kako bi oslobodili prostor za nešto novo. 

U nedelju ujutro možete se probuditi pod utiskom intenzivnih snova, i ukoliko možete ostanite u krevetu što duže. Ako vam dođe inspiracija i nalet kreativnosti odmah po buđenju zapišite ideje, stihove ili uradite nešto što vas povezuje sa svrhom. Mesec prelazi rano u znak Lava i napraviće opoziciju sa Plutonom što može doneti nemir i strahove. Prisutna je velika želja za promenom ali i strah od iste. Osećate da nešto morate odmah da učinite kako bi se osećali bolje pa ispratite taj osećaj i pokrenite se u željenom smeru. Najgore što možete da uradite jeste da podlegne te negativnim emocijama i uđete u analizu i razmišljanje šta će biti. Strah od budućnosti. Anksioznost. Nemojte nametati ni sebi ni drugima osećaj krivice. U večernjim časovima očekuje vas puno komunikacije.

Podeli sa prijateljima

Astrološka dešavanja 24 – 30. Juni

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Jarca koji će rano ujutro napraviti lep aspekt sa Neptunom, pa de možete probuditi pod utiskom intenzivnih snova i naletom inspiracije. Možete ujutro osećati pad energije, volje, nedostatak fokusa, ali i promene koje se dešavaju neovisno da li ih inicirate vi ili vam dolaze kao okolnosti spolja. Kako će i Mesec tako da i promeniti znak, iz Jarca ući u znak Vodolije, tako je osećaj u vama veoma čudan i može vam stvarati nemir. Potreba za promenama i prekretnicama je veoma izražen. Emotivnost je veoma naglašena pa su izazovi u odnosima mogući zbog preteranih reakcija. Intenzivnije osećate sve emocije pa samim tim i impulsivni je reagujete. Posebno su mogući konflikti unutar doma i porodice. 

U utorak se nastavlja veoma slična energija kao i prvog dana sedmice, s tim što su konflikti izraženiji, pa ako ste uspeli da se suzdržite tokom ponedeljka, ovog dana vam to neće poći za rukom. Mesec gradi kvadrat prema Marsu preko fiksnih znakova, što donosi jednu veoma tvrdoglavu energiju. Ukoliko ne budete fleksibilni i čvrsto se držite svojih stavova i navika, izuzetno vam teško mogu pasti dešavanja oko vas i u vama. Možete osećati unutrašnji konflikt i nemir ali i potrebu da izađete iz zone komfora. Ovog dana je izražena potreba za druženjem i slobodom. Splet neočekivanih situacija je izvestan, pa je najbolje ukoliko možete sami da promenite dinamiku i ritam dana. Idealno je da od potencijalnog neprijateljskog odnosa napraviti sporazum i pronađete kompromis, što je ujedno i najteže. 

Od srede Mesec ulazi u znak Ribe što će doneti pospanost, konfuziju, plačljivost i povećanu senzitivnost. Imaćete utisak da osećate sve emocije i energiju ljudi oko vas, kao i da ih upijate kao sunđer. Ovog dana je najbolje oslanjati se na čula i intuiciju. Vaše srce i telo nepogrešivo znaju šta vam prija a šta ne. Osećate sklad uma i srca i oni vas sada zajedno vode u istom smeru. Ne dozvolite samo da ulazite u identitet žrtve i bespomoćnosti. Idealno je za kreativnost i velike vizije i snove. Lepa dešavanja i sve ono o čemu ste maštali može se dogoditi ovog dana. Pokušajte da ne kritikujete ovog dana i da održavate svoje obaveze sa što manje priče i pametovanja. Ovog dana imamo povoljan aspekt između Merkura i Saturna, pa su izvesni razgovori, donošenje odluka ili potpisivanje ugovora. Sledite svoj osećaj. 

Tokom četvrtka je gotovo idemtična energija kao i prethodnog dana. Nedostajaće vam koncentracije i discipline, može vam se više spavati i odmarati, pa se pobrinite da priuštite sebi dovoljno sna i odmora. Možete imati potrebu da se povučete u svoj svet. Ovog dana uključite unutrašnju mudrost i viziju. Emotivni odnosi se aktiviraju ovog dana i možete osetiti pomak u izvesnom ljubavnom odnosu. Dobro je i aktivirati neke svoje planove koji su povezani sa investicijama, porodicom ili privatnim poslom. Sudbinska dešavanja su moguća ovog dana pa pratite znakove pored puta. Nema slučajnih susreta, poruka, poziva i razgovora. 

Petak bi bilo idealno rezervisati za uživanje i inspiraciju. Međutim, izvesna su dešavanja koja će uticati na vas nad kojima vi nemate kontrolu. Pre podnevne časove iskoristite za inspiraciju i kreativnost, dosta opuštanja i odmora. Možete nekoga inspirisati svojim delima ili samim postojanjem, bez mnogo priče. Promene koje se dešavaju dolaze iz kolektiva, povezanosti sa drugim ljudima i umrežavanjem. Kako Mesec pređe u znak Ovna postajete agresivniji i borbeniji u svojim željama i aktivnostima. Bilo bi dobro da budete fizički aktivni i da ispucajte višak energije kroz vežbe. Neke okolnosti vam nameću drugačiji smer i izbor ali oni su najbolji za vas. U večernjim časovima osećate unutrašnji nemir posebno u okviru doma i sa najbliskijim okruženjem. Konflikt nastaje između onoga što vi lično želite i onoga što želi vaša porodica. 

U subotu se dešava jedan od najlepših aspekata između Venere i Marsa, što pogoduje uspostavljanju stabilnosti unutar jednog važnog emotivnog odnosa. Takođe je povoljan za početak romantične veze i zaljubljivanje. Ipak, da to sve neće ići lagano govore drugi aspekti koji se paralelno dešavaju. Saturn ovog dana kreće retrogradno što će posebno uticati na osobe koje su znak ili podznak Jarac ili Vodolija. To donosi sukob između starog i novog. Biće potrebno prilagođavanje i da se zatvore jedna vrata da bi se otvorile potpuno nove mogućnosti. Može se pojaviti osećaj straha i kočnice da se bezrezervno uskoči u nove avanture i projekte. Promene su izvesne ali se treba pristupiti sa velikom nežnošću i stvaranjem bliskosti unutar odnosa. 

Nedelju završavamo  lepim aspektom između Merkura i Urana što može doneti neočekivane vesti, informacija, iznenadne susrete i okolnosti u kojima treba instant da reagujete. Promene planova su moguće. Veoma je izvesno da prvobitne situacije i informacije koje dolaze do vas budu neprijatne i izazovne ali da se preokrenu da rade u vašu korist. Mesec popodne ulazi u znak Bika i postajete pasivniji i tvrdoglaviji a još manje spremni za preokrete i promene. Upravo će se to dešavati i tražiti od vas da se prilagodite ili napravite potpuno zaokret u nekoj situaciji. Zajednička imovina, vezanost za neke navike i odnose, i finansije biće teme oko kojih će se vrteti vaša pažnja. 

Podeli sa prijateljima

Astrološka dešavanja 17 – 23. Juni

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Vage koji gradi lepe aspekte prema Suncu i Merkuru. Vreme je za neke važne razgovore i odluke. Posebno u jutarnjim časovima isplanirajte sastanke i razmenu informacija. Podesite se za ovu sedmicu tako što ćete okončati neke stare projekte i saradnje i spremni ući u nove poduhvate. Ovaj dan nosi dvostruku energiju i dešavanja. Sa jedne strane lako dolazi do nesporazuma i prekida komunikacije. Do vas dolaze netačne ili polu tačne informacije što vas može zbuniti i navesti na pogrešne zaključke. Lako možete postati meta džeparoša ili izgubiti neke vredne stvari ili dokumenta. Nije povoljan dan za kupovinu, ulazak u emotivnu vezu ili donošenje odluka, barem do sledećeg dana. Nećete imati jasnu sliku situacije ili osobe, a lako se dešavaju razočarenja i iluzije. Ovog dana je najvažnije biti potpuno iskren sa sobom i drugima. Kako dan bude odmicao biće više prilike da se ulazi u konflikte i sukobe. Probudiće se sumnja u vama koja će vas navesti da reagujete nabacujući osećaj krivice i odgovornosti. Neko vam deluje potpuno nezainteresovano i nezrelo i to će vas iznervirati. Merkur i Venera ovog popodneva ulaze u znak Raka što će dovesti do promene energije i interesovanja. 

Od utorka, i Merkur i Venera će biti u znaku Raka, što će aktivirati teme porodice, emocija, stambenog pitanja, preseljenja, zasnivanja porodice i privatnog biznisa. Više ćete provoditi vremena u kući, sa bliskim ljudima i želećete više topline i porodičnih okupljanja. Povoljno je za radove oko kuće, selidbe, kupovinu ili prodaju nekretnine, pokretanje privatnog biznisa i početak zajedničkog života. Ovog dana budite precizni sa vremenom i aktivirajte dugoročne planove u vezi pomenutih oblasti. Povoljno je za uzimanje kredita ili vid štednje, ali i za investicije u projekte. 

U sredu ujutro mogu se dešavati neočekivane situacije i preokreti. Što ste više rigidni teže ćete prihvatiti promene planova. Najviše stresa donosi vam odricanje od nekih vaših rituala i navika, problemi sa novcem i vezanost za nekoga ili nešto što ne možete da pustite. Finansijska situacija je potpuno nestabilna. Lako se pojavljuje osećaj posesivnosti, ljubomore i manipulacije, ali i strah i odbačenost. Kada u popodnevnim časovima Mesec pređe u znak Strelca možete osetiti promenu energije. Međutim, sve što budete osećali tokom dana može se pojačati, i strah i tuga, ali i sreća i optimizam. Postoji tendencija ka preterivanju. 

U četvrtak naš očekuje izazovan aspekt između Sunca i Neptuna, što donosi pad energije, volje, imuniteta i nejasnoće. Kako je i Sunce na poslednjem stepenu znaka Blizanci imaćete izazove sa osobama koje su na poziciji, ili imaju izvestan autoritet u vašem životu. Sve vrste preterivanja su naglašene. Sve što se bude dešavalo ćete duplo snažnije doživljavati. Situacije i ljudi će vam davati duple signale i neće vam biti jasno kome ili čemu da verujete. Nemojte na prvu verovati sve što vidite ili čujete. Proverite. Ili sačekajte dan dva da donesete odluke. Nije vreme za jasnu komunikaciju. Ukoliko prolazite izazove savet je da ne idete u bežanja i kompenzaciju. 

Od petka se i Sunce pridružuje Merkuru i Veneri u znak Raka. Fokus je na domu, porodici, porodičnim pitanjima, nekretninama i privatnom poslu. Merkur je u dobrom aspektu sa Marsom što vam donosi elan i volju da preuzmete inicijativu i pokrenete važne projekte. Posebno je dobro pokrenuti se u polju renoviranja, gradnje, privatnog biznisa, poljoprivrede i unapređivanja života. Mesec u kvadratu sa Saturnom može pokvariti raspoloženje informacijama o nekim preprekama, poteškoćama i odlaganjima. Ostanite što više pozitivni ovog dana bez obzira na okolnosti koje vas usporavaju ili otežavaju. Fizička aktivnost je preporučljiva. 

U subotu nas očekuje pun Mesec u znaku Jarac, što će doneti kulminaciju emocija i pokretanje tema u vezi porodice, emotivnih i bliskih odnosa i privatnog biznisa. Moguće je da nećete imati jasnoću jer je pun Mesec u kvadratu sa Neptunom, pa je najbolje uzdržati se od bilo kakvih ishitrenih odluka i reakcija. Pojavljuje se veliko nezadovoljstvo, agresivnost unutar doma i porodice, slabost i povlačenje u sebe i svoj prostor. Možete biti ozbiljniji i fokusirani na brige, probleme i odgovornosti koje vas čekaju. Prisutna je nesanica, razdražljivost, prevelika emotivnost i problemi sa stomakom. Iritiraće vas previše priče i možete biti opterećeni nekim ponavljajućim mislima. Idealno je da se distancirate od suviše komunikacije i da se usredsredite na obaveze koje trebate ispunite. Budite tačni i precizni sa vremenom. 

Nedelju završavamo sličnom energijom, pa je i dalje preporuka za osamljivanje i fokus na dugoročne projekte, planiranje i organizaciju. Možete učiniti puno toga ako budete disciplinovani i dosledni u svojim obavezama. Izaozvne situacije se pojavljuju u odnosu na osobe koje predstavljaju neku vrstu autoriteta za vas. Dobar je dan za organizaciju i planiranje projekata na duže staze.

Podeli sa prijateljima

Stigli ste do kraja.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Intuitive and Success coaching

Konsultacije: Bahova konsultacija

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Astrohealing

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Astrološke konsultacije

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Natalna karta

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.