Astrološka dešavanja 13 – 19. Maj

Ponedeljak započinjemo prelepim aspektima između Meseca u Raku i Jupitera u Biku, što je idealno za zbližavanje, pokretanje tema porodice, nekretnine, selidbe i stvaranja porodice. Idealno je za kupovinu nekretnine, preseljenje, širenje ili renoviranje doma, ali i za pokretanje privatnog biznisa. Emocije su naglašene pa možete primetiti veću ranjivost i melanholiju. Prebiranje po sećanjima i vraćanje u prošlost je izvesno. Ipak, može doći do nesklada između uma i srca, i nemogućnosti da nekome prenesete svoje doživljaje i razmišljanja. Zbog toga možete biti skloni povlačenju u sebe. Od druge polovine dana Mesec će ući u znak Lava i doneće pozitivniju atmosferu i želju za dominacijom. Međutim, kvadrat sa Plutonom donosi napete situacije i borbu ega pa lako ulazite u nesporazume sa drugim ljudima. Sunce u konjukciji sa Uranom samo će pojačati ovaj uticaj kroz potrebu za slobodom i oslobođenjem.  Ukoliko se već duže vreme nalazite u nezadovoljavajućoj situaciji, odnosu ili položaju, ovaj aspekt će vam pomoći da krenete putem promene. Na kolektivnom nivou, ovo donosi preokrete u ekonomiji, kroz pozicije čelnih ljudi i klimatske promene. Venera u dobrom aspektu sa Saturnom donosi stabilizaciju emotivnih odnosa i novčane situacije. Dobro bi bilo da izgladite neke odnose i da definišete izvestan partnerski odnos. Počnite vid štednje ili uđite u poslovni projekat ili saradnju u kojem ćete investirati za duže staze. Trud se isplati ako ostanete dosledni i disciplinovani.

U utorak tokom dana imamo Mesec u Lavu koji je dobar za izlazak u polje javnosti, zalaganje za svoje potrebe i želje kao i projekte koji zahtevaju više samopouzdanja. Ukoliko vam je potrebna podrška obratite se glavnim osobama i onima koji imaju autoritet. Danas je povoljno biti u centru pažnje ili plasirati svoje proizvode, ideje i projekte. Budite aktivni i spremni na akciju. Mesec u dobrom aspektu sa Marsom donosi dinamiku ali i borbenost, pa ukoliko vam neko “stane na žulj”, nećete mu ostati dužni. Budite fizički aktivni i radite posebno vežbe nogu, kao što su brzi hod, trčanje, vožnja bicikla i slično.

Tokom srede planeta Merkur je na poslednjem stepenu znaka Ovan, pa možete imati poteškoća u komunikaciji ili saobraćaju. Ovde lako izlaze psovke i uvrede, pa budite oprezni sa drugima jer do svađe i konflikta vrlo lako može doći. Ovaj dan biće obojen sa dosta nezadovoljstva, unutrašnjeg nesklada i neočekivanih promena koje vam donose dosta stresa i nervoze. Sitnice će vam ići na živce. Mogući su prekidi u komunikaciji i donošenje nekih naglih odluka.

U četvrtak će vam se činiti da vam sve ide od ruke. Mesec u dobrom aspektu sa Merkurom donosi da se lako i brzo dogovarate, i da sve ide po planu. Imaćete puno posla i obaveza, ali upravo ovog dana dosta toga možete i obaviti, posebno administrativne prirode. Kako je Mesec u znaku Device više ćete biti fokusirani na teme zdravlja i posla. Radno mesto i pozicija koju obavljate će vam uzimati najviše vremena. Posvetite se svom zdravlju, započnite režim ishrane ili vežbanja. Zakažite preventivni pregled. Ukoliko tražite novi posao ovog dana možete aplicirati ili dobiti poziv za intervju.

Već sledećeg dana, u petak,  očekuje nas izazovan aspekt između Merkura i Plutona što donosi dosta izazova u polju komunikacije i saobraćaja. Lako dolazi do ozbiljnih konflikata, kvarova i prekida. Neka situacija ili odnos zahtevaće od vas punu pažnju. Može se dogoditi da se neki dokument ili uređaj uništi. Budite oprezni. Ovog dana nemojte kupovati novu tehniku, uređaje i automobile. Neko može doneti radikalnu odluku koja će u velikoj meri promeniti tok života. Mesec u Devici i dalje donosi više okrenutost obavezama i zdravlju, ali i više analize, kritičnosti i perfekcionizma. Pokušajte da usavršite neku tehniku koja vam je potrebna za posao, ili da unesete neke promene u svoj biznis. Iako vas neke vesti mogu uznemiriti ovog dana, već ranog jutra, kako dan bude odmicao možete očekivati i neka povoljnija dešavanja na emotivnom planu i u vezi novca. Moguća je ponuda da sklopite dobar posao koji će vam se isplatiti.

Subota je jedan od najinteresantnijih dana kada su sva čuda moguća. Venera će se zagrliti sa Uranom, a Sunce sa Jupiterom. Ovo su aspekti koji mogu doneti manju ili veću sreću i srećne okolnosti. Venera sa Uranom donosi instant zaljubljivanje, potpuno neočekivano, iznenada, preko prijatelja ili društvenih mreža, pod čudnim okolnostima. Budite drugačiji ovog dana, uradite nešto neobično. Isprobajte nove stvari. Prihvatite poziv prijatelja. Posebno od podneva aktiviraju se emotivni odnosi kada Mesec pređe u znak Vage. Moguće su prekretnice i boljitak u partnerskim odnosima. Sunce sa Jupiterom donosi benefite kroz polje novca, zakona, inostranstva, velike projekte, poklone i novčana sredstava. Moguće su počasti, zvanja i sertifikati. Pokrenite se u tim pravcima. Važno je ovog dana da budete u miru i iskoristite benefite kroz aspekte koji se ovako retko dešavaju. Čak i ako nešto tumačite kao nepovoljno, na duže staze se može ispostaviti da je to bilo najbolje što je moglo da se dogodi.

Nedelju završavamo dešavanjima u polju odnosa. Mesec je i dalje u znaku Vage i imate veću potrebu za mirom i harmonijom, posebno na ljubavnom planu. Želite društvo i da budete u zajednici. Spremniji ste da pravite ustupke i kompromise. Ali da to neće ići lagano, govori nam opozicija sa Marsom. Ovaj aspekt će doneti suočavanje sa izvesnom osobom oko toga ko se koliko investira u odnos, ko je u pravu a ko nije. Sa jedne strane želite da održite zajednicu i partnerstvo, a sa druge strane važno vam je i da se vaše želje i potrebe čuju i uvažavaju. Čak i sitnice mogu biti povod da se iskaže sve ono dugo potiskivano. Kako je i Sunce na poslednjem stepenu Bika, izvesno je da će dolaziti do izazova sa osobom koja je na položaju, ima neki autoritet i kroz uloge muža ili oca. Pokušajte da ublažite i promenite način na koji ćete se zauzeti za sebe bez povrede druge osobe.

Podeli sa prijateljima

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Intuitive and Success coaching

Konsultacije: Bahova konsultacija

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Astrohealing

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Astrološke konsultacije

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Natalna karta

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.