Astrološka dešavanja 20 – 26. Maj

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Vage koji simbolizuje partnerske  odnose kao temu ove sedmice. Tokom dana možete imati situacije i aktivaciju jednog ili više emotivnih odnosa ili saradnji. Iako Mesec neće praviti ni jedan aspekt, Sunce će obrazovati lep aspekt prema Neptunu, pre nego što promeni znak. Ovaj planetarni uticaj ukazuje na okončanje izvesnih projekata, nekog položaja ili odnosa, ali donosi i neke interesantne okolnosti i srećne događaje. Budite puni poverenja ovog dana da se sve odvija za vaše najveće dobro, čak i ukoliko budete imali neke završetke. Od sredine dana Sunce će ući u znak Blizanci, i promeniti fokus. Svest se usmerava na projekte, planove, realizaciju ideja, razgovore, potpisivanje ugovora i polje trgovine. Takođe, možete biti zainteresovani i za učenje, usavršavanje i putovanja.

Utorak spada u jedan od najizazovnijih dana ove nedelje. Mesec će ući u znak Škorpije, i odmah potom napraviti kvadrat prema Plutona. Pojaviće se strah od promena, gubitka i nemaštine. Ovog dana probudiće se svi znani i neznani strahovi i vezanosti koje imate za nekoga ili nešto. Ljubomora, posesivnost i bes mogu biti glavne emocije, a manipulacija i ucenjivanje stanje u kojem se možete zateći. Povod za ovakve situacije mogu biti neke nepovoljne vesti, okolnosti ali i trigeri duboko zakopanih trauma i događaja koje ste već nekada prošli. Lako možete imati konflikte i nesporazume ovog dana. Mesec je u opoziciji sa Merkurom, i to u fiksnim znacima što donosi veliku tvrdoglavost, kako u osećanjima tako i u stavovima. Nalazite se zapetljani između onoga što osećate i onoga što mislite, i ne puštate vezanost za svoje stavove i navike. Najbolje će proći oni koji budu bili fleksibilni ovog dana.

Tokom srede razmišljate o finansijskoj situaciji i velikim životnim promenama. Imate podršku Saturna pa je jako važno da gledate svoj život iz perspektive dugoročnosti, a ne iz kratkotrajnog zadovoljenja. Kako će Mesec istog dana biti u opoziciji sa Uranom, potrebno je napraviti krucijalne promene da bi dostigli svoje željene ciljeve i osećaj zadovoljstva. Sunce u dobrom aspektu sa Plutonom daje vam podršku da ovog dana donesete važne odluke, potpišete ugovore,  aktivirate promene i krenete u realizaciju svojih planova. Biće potrebna  brzina u komunikaciji i jasan i direktan pristup. Ovo je dan pred pun Mesec pa su emocije i reakcije naglašenije nego obično. Stoga budite obazrivi u odnosima sa drugima. Ukoliko vi budete smireni i staloženi, možete imati neprijatnost kroz druge ljude i okolnosti.

U četvrtak ćemo imati puno planetarnih aspekata, pa ovo spada u jedan od najznačajnijih dana, ne samo ove nedelje već i ove godine. Okolnosti i događaji će se smenjivati velikom brzinom ovog dana. Iako može isplivati izvesno nezadovoljstvo kroz izvestan odnos, veoma su moguća nova poznanstva koja će voditi u ljubavni odnos i zaljubljivanje. Venera na poslednjem stepenu gradi lepe aspekte sa Jupiterom i Neptunom, što donosi potpuno neverovatne situacije, čarobne okolnosti i ljude koji će vam doneti dosta benefita i plodonosnih projekata. Što se tiče emotivnih odnosa, ovo su aspekti koji aktiviraju neformalne veze i afere, odnose sa osobama koje žive daleko od vas, ili su u pitanju tajni odnosi iz nekog razloga. Kako je ovog dana i pun Mesec u znaku Strelca dolazi so ushićenja, ali i idealizacije i očaranosti. Za neke ovo može biti i okončanje nekog odnosa i stavljanje tačke na projekte, ali i konačnu finalizaciju već ranije započetih planova. Ovog dana nema slučajnosti pa ozbiljno shvatite sve što vam dolazi i prihvatite okolnosti i ljude. Jupiter će se naći u lepom aspektu sa Neptunom ovog dana, iako se njegov uticaj oseća nekoliko dana pre i posle tačnog uticaja. On samo potvrdjuje fenomenalne okolnosti koje će se dešavati.  U negativnom smislu, ovog dana se pojavljuje raskorak između onoga što se misli i priča, i onoga što je vaše uverenje i životna filozofija. U večernjim časovima Venera prelazi u znak Blizanci.

Od petka Venera će biti u znaku Blizanci nekoliko nedelja, što će doneti aktivaciju emotivnih odnosa kroz razgovore, planove, susrete, odluke i kraća putovanja. Više će se pričati o ljubavi, stvaraće se poezija, pisaće se više ljubavnih poruka. Ljubavni odnosi započinju na kraćim putovanjima, seminarima i na mestima na kojima se često krećete. Ovaj period može doneti susret ili spoj srodnih duša jer je znak Blizanci povezan sa blizanačkim parovima. Ovog dana Mesec gradi nepovoljan aspekt prema Saturnu pa može doći do tužnih vesti, distance u odnosima ili nekih prepreka i odlaganja u vezi vaših planova. Moguće su i situacija u kojima želite da budete i da se opustite i uživate ali zbog izvesnih okolnosti niste u mogućnosti da to i ostvarite. Ovo je samo privremeno pa budite strpljivi da se prepreke uklone. Budite fizički aktivni ovog dana.

U subotu se pobrinite da budete odmorni i svemu pristupajte lagano. Mesec u kvadratu sa Neptunom može doneti pospanost, zbunjenost i nedostatak fokusa i koncentracije. Proverite sve informacije koje dolaze do vas jer je velika mogućnost da dođe do zabune i nesporazuma usled netačnih ili polovičnih informacija. Kada Mesec pređe u znak Jarca možete osetiti potrebu da se povučete u sebe i distancirate. Ovog dana imaćemo fenomenalan aspekt između Venere i Plutona koji donosi obnovu i transformaciju nekog emotivnog odnosa, ili pocetak novog odnosa koji će biti zasnovan na velikoj fizičkoj privlačnosti, strasti i intenzivnim okolnostima pod kojima započinje. Jupiter je ovog dana na poslednjem stepenu znaka Bik i od sutra menja znak na godinu dana. Završava se jedan ciklus što će posebno osetiti osobe koje su u znaku ili podznaku Strelac i Ribe.

Od nedelje Jupiter ulazi u znak Blizanci na godinu dana. Dvanaest godina nije bio u ovom znaku pa je to veoma izuzetna promena. U oblasti zakona, usavršavanja, velikih projekata i planova imaćete novine i mogućnost da nešto papirološki konačno završite ili svoje ideje stavite u pogon. Ovog dana posebno očekuje nas mnoštvo informacija i vesti, razgovora i dogovora, ali je najbolje što manje pričati i raspravljati se. Najviše će se postići sa stabilnim i čvrstim zauzimanjem stavova samo na osnovu nekih definisanih pravila i stavova. Pametovanja i zvocanje neće uroditi plodom, pa možete upropastiti potencijalno dobre pregovore i donošenje odluka. Dobićete značajne vesti ili pozive za putovanja i događaje ovog dana, posebno u večernjim časovima. Mesec u Jarcu daje vam ozbiljnost i fokusiranost na dugoročne projekte i zadatke.

Podeli sa prijateljima

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Intuitive and Success coaching

Konsultacije: Bahova konsultacija

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Astrohealing

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Astrološke konsultacije

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Natalna karta

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.