Astrološka dešavanja 23 – 29. Oktobar

Sedmicu započinjemo i završavamo turbulentno i u znaku velikih promena.

Prvog dana nedelje, u ponedeljak, očekuje nas promena Sunca. Iz znaka Vage, Sunce prelazi u znak Škorpije. To će doneti promenu svesti i usmerenje pojedinca ali i kolektiva. Kako je i Merkur dan ranije promenio znak, jasno je da u narednim danima pregovora i kompromisa više nema. Vreme je za neminovnost i okončanje. Škorpion je znak duboke transformacije i preokreta ali i završetaka. Upravo tokom njegove vladavine priroda lagano “umire” i nestaje život tj zelenilo. Tako će se i u životu pojedinaca ali i društva događati neke okolnosti koje vode u kraj. Mesec u Vodoliji simbolizuje narod koji želi slobodu, pa su izvesni štrajkovi, pobune i pokreti istomišljenika. Kvadrat sa Jupiterom i Uranom samo označava pojačane emocije otpora koji će se pružati. Fiksna priroda planeta ovog dana donosi tvrdoglavost, nefleksibilnost i odbacivanje promena koje su neminovnost.

Od utorka Mesec će biti u znaku Riba što će doneti usporenost, melanholiju i pospanost. Baš ovog dana potrebno je obavljati zadatke precizno i na vreme, a vama će faliti fokusa i koncentracije. Dan donosi dosta različitih tema. Od pada imuniteta i volje, briga i tuge u vezi neke bliske osobe, do planiranja dalekog putovanja ili kretanje na isti. Intuicija je naglašena pa je dobro pratiti osećaj i razvijati svoju kreativnu stranu. Prijaće vam osama i mirniji tempo. Idealno je za odmor i više sna. Ukoliko morate da radite potrudite se da ne nametnete više obaveza i bavite se kretivnijim aspektom posla. Sunce u trigonu sa Saturnom donosi aktivaciju dugoročnih planova i projekata. Iskoristite ga posebno ako ima veze sa finasijama, zajedničkim ulaganjima i inostranstvom.

Tokom srede aktiviraju se emotivni odnosi ali i poslovne saradnje. Od velike važnosti će biti da ovog dana intuitivno odreagujete na prave prilike. Budite prisutni u svom telu i aktivni te preuzmite inicijativu. Idealno je sprovesti neke krupne odluke i promene koje želite da napravite u svom životu. Imate podršku prijatelja, kontakata i inostranstva, kao i zvaničnih institucija. Ukoliko vam je potrebno nešto u vezi zakona najbolje je to aktivirati ovog dana. Imate potrebu za uživanjem pa se lako možete prepustiti hedonizmu. Isplanirajte dan da deo provedete radno a drugi deo u onome što vas raduje, inspiriše i motiviše.

Četvrtak ujutro se budite pospani pod utiskom intenzivnih snova. Lako se može dogoditi da zakasnite na posao ili ako negde žurite. Zapišite snove ovog jutra jer vam mogu poslužiti kao inspiracija. Mesec u aspektu sa Plutonom donosi jake emocije, posebno strast, ali i ljubomoru i potrebu za kontrolom. Ni jedan događaj neće vas ostaviti ravnodušnim. Idealno je da započnete proces promene i transformacije ovog jutra. Od podneva Mesec ulazi u znak Ovna što će doneti impulsivnost, užurbanost i nagle reakcije. Ovog dana budite hrabri i odvažni, preuzmite inicijativu.

Petak je specijalan dan u kojem nemamo ni jedan planetarni uticaj. Ipak, i ovaj dan nosi izvesnu energiju i aktivaciju. Mesec iz Ovna vam budi bes i ljutnju, koja se usmerava na nekoga ili nešto tokom dana. Neka osoba iz vašeg okruženja vas iritira svojim ponašanjem. Posebno će vas nervirati ako se stvari budu odvijale sporo sa zastojima i čekanjem. Najbolje bi bilo da ste ovog dana fizički aktivni, posebno da radite vežbe nogu. Kako je ovo dan pred pun Mesec i eklipsu, psiha je osetljivija, kao i fizičko telo, pa se mogu pojaviti simptomi kao što su nesanica, glavobolja, oticanje nogu, stomačni problemi, razdražljivost i slično. Klonite se agresivnih osoba.

U subotu uveče nas dočekuje pun Mesec i eklipsa u znaku Bika, koja će uticati na emotivne odnose i finansije, kako na ličnom tako i na kolektivnom planu. Biće pogođeni svi oni odnosi koji se zasnivaju na zajedničkoj vezanosti oko novca, imovine, materijalnih dobara, ali i oni koji su zasnovani na posesivnosti, ljubomori i manipulaciji. Najbolje je ovaj dan provesti u tišini bez nekih rizičnih situacija jer eklipsa pojačava emocije i reaktivnost u ljudima pa se više dešava nezgodnih situacija. Mars u opoziciji sa Jupiterom daje upotrebu sile, agresiju i zloupotrebu sile posebno u vezi teritorije, posedovanja i novca. Izbegavajte rizične poslove, ulaganja i kredite, kao i opasnosti. Pojavljuje se unutrašnji konflikt između emotivnog i racionalnog dela. Kao da se dve strane u vama bore za prevlast. Sve što ste danima potiskivali sada izlazi na površinu. Trigeri mogu biti finansijske prirode, ili različiti oblici nezdrave vezanosti za nekoga ili nešto.

Nedelju završavamo ili u strepnji od nemaštine, od ostavljanja ili gubitka, ili potpuno pasivno, bez volje i motivacije. Već rano ujutro ulazi se u konflikte i nesporazume. Neko neće birati reči ili će vas neko izazvati da kažete svašta. Ovo je veoma borbena, opsesivna i destruktivna energija a reči seku kao mačem. Biće prisutan sarkazam, cinizam i ironija u govoru. Čuvajte se agresivnih osoba. Najviše se može to izraziti kroz odnos sa nekim važnim muškarcem koji predstavlja neku vrstu autoriteta u vašem životu. Merkur u opoziciji sa Jupiterom govori o neskladu činjenica i dela. Ono što se priča nije potkrepljeno realnim stanjem stvari. Gubi se osećaj proporcije i praktičnosti. Merkur u konjukciji sa Marsom samo pojačava izazovnu energiju pojedinih ljudi. Opsesivne misli, ali i dela koja prate te neprijatne misli. Jedini lep aspekt je Mesec sa Venerom, pa ukoliko uspete da prevaziđete niske nagone lepa reč i ljubaznost ublažiće svaki konflikt i potencijalno izazovnu situaciju.

 

Podeli sa prijateljima

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.

Intuitive and Success coaching

Konsultacije: Bahova konsultacija

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Astrohealing

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Astrološke konsultacije

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.

Konsultacije: Natalna karta

Nakon što pošaljete zahtev, u roku od dva radna dana dobićete email sa uputstvima za uplatu i termin konsultacija.